Theatersportgroep “De Klaproos” heet u welkom.

Al vele jaren heeft Drenthe z’n eigen Theatersportgroep: “De Klaproos” in Hoogeveen.

“Zeg me wat je wilt dat het is en ik speel het”, zou het antwoord van een doorgewinterde Theatersporter kunnen luiden. Het maakt de geïnteresseerde vragensteller niet veel wijzer. Daarom toch maar een korte beschrijving van deze vorm theater.

Theatersport is een improvisatie voorstelling. De spelers geven aan wat voor soort scène zij gaan spelen. De ingrediënten van de scène – de personages, de relatie tussen de personages, de plaats van handeling, de inhoud, de stemming enzovoort – vragen de spelers aan het publiek. Met de suggesties van het publiek spelen de acteurs a l’improvise een (kort) toneelstuk.

De spelers gaan niet geheel zonder voorbereiding het podium op. Zij zijn getraind in technieken en methoden om de door het publiek aangegeven inhoud om te zetten in interessant spel. Deze maken het mogelijk om de principes en basistechnieken van het toneel te combineren met spontaniteit en originaliteit.

Alles is mogelijk in Theatersport en het antwoord op de vraag “Wat is Theatersport ?” kan dus inderdaad luiden : “Zegt u het maar…” De kracht van een Theatersportvoorstelling is, dat zowel publiek als spelers absoluut niet weten hoe de avond gaat verlopen.

Wij zijn dus die leuke en spontane theatersportgroep uit Hoogeveen, Drenthe. Wij verzorgen optredens voor bedrijven, we geven workshops en u kunt ons inhuren voor bijvoorbeeld jubilea. U kunt ons ook inhuren voor uw bedrijfsfeest en treden dan op met speciale thema’s.

Nieuw! Pop Impro!

Levensgroot geïmproviseerd poppentheater! U vraagt, wij spelen!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*